UX - Design

Strategi, koncept & digital design

Varje aspekt av din verskamheten har idag en digital närvaro. Som UX-designer och digital innovatör hjälper jag dig att flytta fram dina positioner på nätet. Med passion för användbarhet och effektiva designmetoder skapar jag sajter, appar och e-handelsplatser som skapar långsiktigt värde!

Digital transformation

Att satsa på sin användarupplevelse handlar om mer än det visuella. Att ett system, app eller webbtjänst är enkel, effektiv och rolig att använda är något du, jag och alla andra på internet ser som självklart. Alla verksamheter flyttar förr eller senare in på nätet och digital design är ett verktyg för att uppnå verksamhetsmål.

Att förverkliga företagets visioner digitalt är en lagprestation och när du anlitar mig som designer och digital innovatör släpper jag inte taget förrän vi ser att pengarna rinner åt rätt håll.

Se hur jag hjälpt mina uppdragsivare lyckasTidigare designprojekt

Se systemet bli till framför dina ögon

I konceptuella workshops skissar vi gemensamt upp systemets olika delar i en visuell dialog.
Handritade skisser är mitt signum i arbetet med att kommunicera idéer, fånga visuella bilder och uppfinna funktioner och lösningar. Skisserna sparar resurser, skapar intressant och konstruktiv dialog och får oss att tänka briljanta tankar tillsammans.
Skisserna läggs samman till användarscenarier och storyboards där kundens väg genom den slutgiltiga produkten fångas. Genom att förklara skisserna uppstår en konceptspecifikation som i många fall kan ersätta traditionella och tungrodda kravdokument.
Det är enkelt för vem som helst att följa processen eftersom alla i projektgruppen kan bidra utan krav på tekniskt kunnande.
På en timme kan vi med min metod framför en Whiteboard-tavla skapa det som annars tar veckor att komma fram till.

See more pictures link

image description

Digital strategi och triggermapping

Skapa en komplett digital strategi på ett A4-papper! Med triggermappingmetoden kartlägger vi företagets verksamhetsmål och kundernas inre önskningar för att identifierar hur värde strömmar i era digitala system. I skärningspunkten där drivkrafterna möts finns förutsättningarna för starka digitala affärer.

Läs mer om triggermapping

Innovationsledning

Efter hundratals digitala designprojekt ser jag att framgång kräver en ny syn på arbetsprocessen. Klassiska, agila projektmetoder är för tungrodda och hindrar oss från att börja arbeta innovativt direkt när vi upptäcker behovet.

Hur jag leder innovationsprojekt
image description
image description

Underlätta teknisk utveckling

Teknikutveckling innebär ofta komplexa projekt där flera teknikspår samtidigt är beroende av varandra. Dessutom befinner vi oss i en lärandeprocess där målbilden förändras med varje steg vi tar. Det kan därför vara en trygghet att ha med mig som innovatör även under produktionen.
Jag hjälper dig i kontakten med alla typer av utvecklingsteam, deltar aktivt i problemlösning och kan snabbt fånga upp behov av förändringar som blir tydliga. Kan också rekommendera samarbete med min utvecklingspartner i Ukraina.

image description

Hur jag leder innovationsprojekt

Ansök nu

Få en fri expertanalys av din sajt!

Du vill kanske prova på innan startar ett projekt tillsammans med en deisgner. Då har du kommit rätt. Nu kan du få fri en genomgång och analys av din sajt, app eller e-handel. Det enda du behöver göra är att berätta om din tjänst och dina utmaningar! Men, skynda dig, antalet fria analyser är begränsat!

Ansök om att få en fri analys av din tjänst